Så har vi fundet en kæreste til Mitzu.
Han er som hevet ud af eventyret Narnia, og lyder navnet Aslan.
Rød/ gylden han og med Amerikansk blod i årene, og er fra 2007
Vægt ca. 6 kg. Aslan er en udstillings hund, og er godt præmieret.
Mitzu er 5 år gammel, og skal være mor for anden gang, og vi forventer at hun kommer i
løbetid i december / januar.
Så det bliver forårshvalpe, som vil opleve den tidlige fløjten fra solsorten.
Mitzu er en selvstændig pige, som godt ved hvad hun vil. Hun er selvsikker, og meget tillidsfuld.
Hun har vundet flotte præmier i år, er blevet Dansk Champion, og snart Bronce Champion, mangler et certifikat.
Men nu venter vi bare på at hun skal komme i løbetid.
De bor 4 Shih Tzuér sammen, og danner deres egen lille hunde familie.

Mitzu fødte hvalpe den 31 december 2009, og pudsigt nok, kom hun så i løbetid den 31 december 2010. Tilfældighedernes spil !!

For at nemmere at kunne finde den højløbske dag, gik jeg til dyrlægen med hende, og fik taget en blodprøve. Det var 7 dage henne i forløbet, og vi var meget tæt på, så vi var på herrebesøg, søndag den 9 januar. Aslan tog rigtig godt imod hende, fik snuset til hende, og Mitzu var heller ikke uvillig. Så inden at der var gået 10 minutter, sprang han på hende og det tog 25 minutter. For en sikkerheds skyld, var vi der igen mandag den 10 januar, og der var stadig interesse for Mitzu, og hun var også meget interesseret i ham. Så igen inden for 10 minutter, fandt parring nr. 2 sted og denne gang var det 20 minutter. Efterfølge har vi fået en mail fra ejerne af Aslan, og stakkels ham, han sidder og venter på Mitzu ved deres hoveddør :-). Så, når vi kommer til omkring 4 uger, går turen til dyrlægen, og vi får mærket om hun er drægtig !!

 


 

 

IMG_502603
IMG_5025
PICT0005
PICT0020

Mitzu

Aslan

IMG_9307

9 januar 2011

9 januar 2011

Så er der ikke så lang tid, før at vi skal til dyrlægen, og have følet og lyttet på maven. Det skal vi den 9 februar. Har vejet hende et par gange, men har ikke taget på endnu, men det er sikkert også lidt tidligt. Men hendes humør, er nok hen ad “ jeg er gravid “ og tag lige hensyn til mig ! Når jeg gør om aftenen, så er det fordi, at jeg vil ligge og putte i jeres seng, og ikke være sammen med de andre. Så selvfølgelig står vi da op midt om natten :-(( og henter damen, så hun kan sove sammen med os. Ellers spiser hun fint, og er fit for det hele. Havde en strandtur, med dem alle, og slap alle liner, så de var løse på stranden. Det kunne de bruge til noget............... skønt at være løs

Har taget chancen og meldt hende på udstilling, den 26 februar i Helle Hallen i jylland. Så det kan være, at hun er lidt rundere denne dag, men det er helt okay. Mao skal også på udstilling, men han er jo ikke spor “ gravid “

IMG_9374
IMG_9387

26 januar 2011, tur på stranden

IMG_9312

26 januar 2011

Så skal der ordnes hund

26 januar 2011, har lige været i bad.......

26 januar 2011, så er man fin igen, så længe det varer

Så er man blevet fin igen
Færdig

Så blev det den 9 februar, og dermed til tjek hos dyrlæge om Mitzu er drægtig. Efter hendes opførsel herhjemme, er vi næsten ikke i tvil om at hun er det ! Hun virker mut og har ikke særlig meget lyst til at spise, intet er godt nok ?? Hun kan kun være gravid ! Og det er hun, sagde vores dyrlæge. Hun kunne mærke 3 hvalpe, men der er helt sikkert nogen godt gemt ! Mitzu er nu idag den 9 februar 31 dage henne, så hvis det er efter bogen, så skal hun føde den 13 marts og det er en søndag. Og nu er vi så halvvejs i graviditeten.

_MG_8860

12 februar 2011  Mitzu har tabt sig, men har atter taget 200 gram på. Tror at hun har kvalme, har kastet op. Men sådan var det også sidste gang. Hun er meget gravid i sit sind, og sover meget. Men at gå tur, er helt ok, ingen problemer med det. I næste uge skal hun med på skiferie ( dem alle ). Lidt væk fra hverdagen, og forhåbentlig en masse sne

IMG_9444

12 feberar 2011 hygger for sig selv

15 februar 2011 Så er humøret stigende, hos Mitzu. Brokker sig over støvsugeren, og hun er da heldigvis også begyndt at spise igen, så nu går det meget bedre !

15.02.2011

15 feberar 2011 og 37 dage henne

IMG_9452

15 feberar 2011 og 37 dage henne

26 februar 2011 og 48 dage henne i sin graviditet. Og den står på udstilling, i Helle Hallen i jylland. Det gik godt for Mitzu, hun fik sit sidste certifikat i bronce og blev bedste tæve. Så nu er hun Dansk Bronce Champion, og ca. 14 dage, før at hun skal føde, flot gået af hende..........Hun spiser fint og trives godt. Vi er nu på hvalpefoder, så der kan komme lidt kraft foder både til mor og børn, hun elsker æg og ost, og Græsk youghurt, det er fint nok, for der er kalk og proteiner i det, og hun får også lidt piskefløde hældt over maden.......

IMG_9511

26 feberar 2011 og 48 dage henne, ved at gøre klar til udstilling

IMG_9513

Så er vi stylet og er parate til at gå i ringen

IMG_9519

Må også hvile lidt :-0

IMG_9552

Så venter vi lige på vores tur

IMG_9549
IMG_9567

Dansk Bronce Champion 2011

Mitzu blev meget beundret af en pige på ca 10 år, hun kom flere gange hen og bare kikkede på hende. Jeg fik en lille sluder med hende, og hun var helt vild med hende, “ Nøj hvor er hun bare sød “ sagde hun flere gange. Jeg fortalte, at hun var med hvalpe, og hun godt måtte røre ved hende, men hun turde det næsten ikke !! Men hendes ord var “ Hun skal bare vinde “ En anden dame havde jeg også snakket med, og kom også hen til os efter vi havde været inde i ringen, og måtte lige vide om vi vandt...........Et par sjove oplevelser, kan der også komme ud af, at gå på udstilling !!

IMG_9588
IMG_9589

2 marts 2011, og så er hun 52 dage henne i sin graviditet. I dag har Mitzu været hos hundefrisøren, og er blevet barberet på maven, så de kommende hvalpe, kan komme til at få mad, uden at få alt for meget hår i munden. Det vokser jo ud igen, og så kan vi andre også bedre se om de får ordentlig fat i maden ! Har også købet en dåse mælkeerstatning, så hvis et eller andet går galt, så er der altid mad ved hånden ! Meget smart at det er på dåse, så skal man ikke stå og måle m.m. Det går fint med Mitzu, spiser godt og elsker æg.................godt 11 dage til at hun skal føde, hvis dato holder. Har taget en fridag, så vi kan komme til dyrlægen, efter fødslen, og få kontrolleret alle hvalpe, og Mitzu skal have en indsprøjtning, så livmoderen kan trække sig sammen, og mærkes efter for at efterbyrdenerne er kommet ud, eller at der ikke ligge flere hvalpe. Hun skal også have en kalkindsprøjtning, så hun ikke går i kalkchock, hvad kan indebære, at vi mister hende. Har læst nogle fæle historier om at tven gik i kalkchock, og døde, og efterlod sig hvalpe, og de søgte en rugemor med mælk..............Det skal vi ikke have noget af !

Mitzu 52 dage henne, og er lidt træt !

Nybarberet så de kan komme til, uden for meget hår i munden !

Søndag den 6 marts, og det er bare blevet det mest dejlige forårsvejr. Så den har stået på, at feje visne blade op ude fra haven, så hundene ikke ligner visner træer, når de kommer ind udefra, alt hænger i deres lange pels.... Så blev fødekassen ordnet. Skruet sammen og malet hvid, så den er ligesom ny igen. Har også købt en Wet Bed tæppe i lilla, flot til den hvide kasse. Alt imens at fuglene har fløjtet og hundene har nydt forårs solen.

Mitzu er også blevet vejet, og er nu oppe på 7.8 kg, og trasker langsomt. Har mærket på maven og der er liv og glade dage indenfor i varmen.Og hun laver knirkelyde, hvis man aer hende på ryggen ! Starter på at tage temperatur imorgen, kunne være sjovt, hvis det lykkedes denne gang at pejle sig ind på datoén ved hjælp af hendes kropstemperatur. Det gjorde det ikke sidste gang, så skulle hun have født mange gange ....... :-0

sol058
sol058
IMG_9592
IMG_9595

Mitzu 56 dage henne, og nyder solen!

IMG_9600

Rep.af fødekassen !

IMG_9601

Udendørs maleri, skønt vejr !

IMG_9608

Sådan, så godt som ny

IMG_9594

Alle nyder vejret, i solen

Mandag den 7 marts, atter en dejlig forårsdag. Nu er fødekassen, sat ind i stuen, og der bliver snuset godt til den !!! Vækker den minder, kunne man godt tænke sig at spørge ende om, men hun går da bare ind i den, dejlig med plads, kan ligge udstrakt. Venter med det fine nye tæppe, til fødslen er overstået, ved jo at der skal vaskes meget efterfølgende. Har også hentet håndklæder og tæpper frem, så det er parat, og den lille bagevægt, og diverse småting. Mitzu er igen blevet vejet og der er endnu 100 gram på kroppen, temperaturen er taget, og den siger her til aften kl.22.00 37,1 grader. Gør det igen imorgen tidlig

IMG_9611
IMG_9612

Mitzu 57 dage henne, og vasker poter

Mitzu 57 dage henne, 7,9 kg

Onsdag den 9 marts, så er jeg klar til at modtage hvalpe. Har handlet resten ind og ladet batterier op, så vi kan tage billeder. Blevet lidt tungere ifølge vægten, og der er liv i mavsen, og temperaturen er stabil på omkring 37 grader. Den skal falde en hel grad 1 døgn før fødslen og når temperaturen igen begynder at stige, vil fødslen sikkert gå i gang indenfor 24 timer. Mangler bare at sætte elastikker i pelsen bag på benene, for Mitzu er langhåret, og det er nemmere når man kan følge med ..

IMG_9635

Mitzu 59 dage henne, og er på gåtur

IMG_963302

Mitzu 59 dage henne,8 kg

IMG_9637

Mitzu og mor Mingh er gået til køjs i fødekassen .....

Torsdag den 10 marts, og 60 dage henne. Alt virker forsat normalt,temperaturen er stabil på 37,1 og 37,2 grader. Der er kommet 100 gram mere på end igår. Og der er meget liv i maven, og store depoter af mad, som venter på at blive brugt. Hun går meget langsomt, og det ville jeg også, hvis det var op over... Så nu har jeg fri fra arbejde i 4 dage, og så skulle det gerne være sket inden jobbet kalder. Nu har jeg redt seng op i stuen, så kan jeg holde øje med hende............ Og vi mangler stadig at sætte elastikker i den lange pels, men der er forhåbentlig også tid imorgen til det !!

Fredag den 11 marts, og 61 dage henne. Og nu venter vi bare, som billedet ovenfor, skulle hvalpene se sådan ud, de er parate og er færdig skabte. Små negle sidder på poterne, og der er pels på kroppen !!  Mitzu har ikke taget noget på idag, men også godt det samme, for det kan gøre fødselen mere besværlig, for en overfodret hund, og kan give forstoppelse. Men hun har spist mad og gået ture idag. Temperaturen var imorges på 37.4 grader og her til aften var den på 37.1 grad, så stadig stabil. Men hvor går hun dog langsomt, med sin trommemave :-) Så er der blevet ordnet hår, sat elastikker på benene og halen og på siden af maven, så kan det være at vi kan følge lidt med i begivenheden...........

j45poils_medium
IMG_966003
IMG_966103

Mitzu skal have ordnet håret

Og lidt træt har man vel lov til at være

IMG_966404

Så er der lidt styr på pelsen, så vi kan kikke med

IMG_966604

Mitzu tromme mave

IMG_966704

Så er der fyldt op i mad depotet

Lørdag den 12 marts og 62 dage henne, og endelig er der ved at ske noget. Jeg har sovet i stuen i 2 nætter og det har været ganske roligt. Tog temperaturen på Mitzu kl.9.15 og den var faldet til 35.9 grader og kl.9.45 begyndte hun at kradse i kassen, i sine tæpper. Har gået en tur med hunde og faktisk langt efter omstændighederne, og hun fik både tisset og lavet stort.  Tog igen temperaturen kl. 11.45 og temperaturen, var faldet endnu mere og var nu på 36.1 grad. Hun har kradset mange gange i sit tæppe, og halser også nu. Så passer det jo nok alligevel med at hun føder indenfor et døgn, og hun har små hvalpe i huset. Hun har dog også været ude i haven og nydt vejret lidt. Endnu en målning på temperaturen og den var dalet til 36.0 grader. De andre hunde her er meget hensynsfulde, eller hvá. Liggerne i fødekassen, og flyder. Ingen problemer med det lige nu, men senere må de holde sig væk, så hun kan føde i fred, og ikke bliver stresset af dem. Hun er lidt urolig nu, og der er gået 9 timer siden at temperaturen, blev taget første gang. Udvidningsfasen er godt i gang, og hun er meget spændt omkring maven. Så vi venter bare på, at hun får rigtige veer…..avs.

 

Mitzu skal være mor

Nyt på siden, Aktiviteter med hund, træf 2011, pelsplejeaften, Mao kredsmesterskab i agility

 

Kan kontaktes på : liseogjohn@gmail.com

Telefon : 56 14 65 26    mobil : 50 49 32 78

Hvalp hos os ! arbejder på denne side

Næste indlæg, vil blive fodring af hund / hvalpe

Parrings aftaler, og gode råd....kommer senere..

 

Vi er også på Facebook !! Vores Shih Tzuér

Interesserede bedes sende en mail til : liseogjohn@gmail.com

Image103